Mindfulness en de kunst van het onderhoud

Want een kunst is het… én blijft het!

Wil je graag je beoefening van mindfulness meditatie blijven onderhouden en misschien zelfs verdiepen? Vind je het lastig om dit alleen te doen of vind je het gewoonweg fijner in een groep? Of ben je toe aan nieuwe inspiratie, nieuwe vormen en andere inzichten?

Met jou zijn er nog vele anderen die geïnspireerd willen worden en graag in groepsverband het proces van verdieping aangaan.

‘Mindfulness en de kunst van het onderhoud’ is een 8-weekse training die in deze behoeften voorziet, blijkt uit de enthousiaste reacties van deelnemers.

Inhoud

Joyce de Rozario: eerstegraads mindfulnesstrainer en mindfulness yogadocent

In een serie van 8 bijeenkomsten bekwamen we ons in de kunst van het onderhouden van mindfulness technieken.

We werken met verdiepende, verfrissende én nieuwe vormen van Mindfulness Yoga & Meditatie. Daarnaast frissen we thema’s op uit de 8-weekse MBSR training.

De bijeenkomsten zijn grotendeels ervaringsgericht. Ook is er ruimte voor vragen en het delen van ervaringen.

De training wordt gegeven door de kundige en bevlogen Joyce de Rozario, eerstegraads mindfulnesstrainer en mindfulness yogadocent.

Let op: de groep is enkel toegankelijk voor mensen die een 8 weekse MBSR training hebben gevolgd.

 

Bodyscan op geleide van de ademhaling…

Trainster Joyce de Rozario:

Zelf scan ik mijn lichaam het liefst zonder geluidsopname en op geleide van de ademhaling. Bij ieder lichaamsdeel blijf ik 3 ademhalingen met mijn aandacht. Drie ademhalingen blijkt precies kort genoeg om zonder het gevoel te hebben te moeten tellen, de tijdspanne van aandacht te bepalen. En precies lang genoeg om echt met aandacht bij het betreffende lichaamsdeel te blijven.

Na deze manier van het lichaam te scannen door te hebben gegeven aan andere deelnemers, blijkt dit een effectieve manier te zijn die velen aanspreekt!

 

Data en tijden

Houd onze website in de gaten voor actuele startdata.

 

Aanmelden

Gezien er nog een paar plekken over zijn, neem contact met ons op voor deelnameregistratie!

 

Dit zeggen deelnemers over deze training en de trainer:

Jan Houkes, mediator:

“Joyce is een bevlogen trainer, die op een ontwapenende wijze de lessen begeleidt. De indeling van de lessen is speels en divers. Wat ik als erg plezierig heb ervaren. Ze durft zich kwetsbaar op te stellen, iets wat ik fijn vind. Ze wilt een eigen identiteit opbouwen als trainer, een erg goede zaak.”

 

Klaudia, logopediste:

“Een paar jaar geleden volgde ik de basiscursus Mindfulness. Sommige dingen kon ik meteen toepassen, andere dingen zijn weggezakt.  Daarom koos ik voor de cursus ‘Mindfulness en de kunst van het onderhoud’. Wat fijn om weer samen te oefenen! Ik ben heel dankbaar voor de praktische tips om Mindfulness in het dagelijkse leven toe te passen. De grootste stap voor mij was, dat ik gevoelens nu meer toelaat en accepteer en meer kan genieten van kleine dingen. Ik herken het ook beter als ik aan het piekeren ben en kan dan makkelijker uit de ‘piekerstand’ stappen. Joyce luisterde open en probeerde mee te denken. Ik voelde me begrepen en op mijn gemak.”

 

Judith:

” Na het volgen van de Mindfulnesstraining 3 jaar geleden had ik toch wat moeite om Mindfulness en mediteren op regelmatige basis in mijn leven te integreren. Aangezien Mindfulness mij zoveel had gebracht wilde ik dit graag weer oppakken. De training bij Joyce was heel fijn en liet me direct weer voelen hoe belangrijk Mindfulness is als onderdeel van mijn dagelijkse rituelen. Joyce heeft een fijne stem, voelt de groep goed aan en geeft fijne, handige opdrachten voor thuis. Deze ‘opfris’ training heeft mij zeker geholpen om Mindfulness opnieuw in mijn leven te integreren en zo meer bewustzijn en rust in mijn leven te creëren.”