Aandachtig communiceren

Communicatiemodel Geweldloze Communicatie

  • Wil je aan de slag met situaties waarin de communicatie vastloopt?
  • Wil je met meer gemak en verbinding kunnen communiceren, ook als het spannend is?
  • Wil je duidelijk kunnen maken wat er in je leeft, zonder dat de ander een verwijt hoort, of dat je zo abstract blijft dat de ander jou niet begrijpt?
  • Wil je oefenen met situaties waarin de communicatie vastloopt?
  • En heb je al een mindfulness-training gevolgd of meditatie-ervaring?

Meld je dan nu aan voor de zeer praktisch toepasbare training Aandachtig Communiceren!

In de mindfulnesstrainingen komt het communicatiemodel van Geweldloze Communicatie al aan bod. Deze manier van communiceren brengt helderheid en je ontwikkelt vaardigheden om respectvol en open in verbinding te blijven, ook als het moeilijk wordt. Conflicten verliezen daardoor hun dreiging waardoor je constructief om kunt gaan met verschillen en er verandering komt in ogenschijnlijk onoplosbare situaties. De sleutel is met een liefdevolle blik kunnen zien wat er is en erkenning kunnen geven aan dat wat erkenning nodig heeft. Kortom, hoe kun je aandachtig communiceren, dat is wat centraal staat in deze training.

De vijfdaagse training Aandachtig communiceren is gebaseerd op mindfulness, vriendelijkheidsmeditatie en geweldloze communicatie.

Programma

De dagen zijn opgebouwd rondom een centraal thema. De dag start met een presentatie van de opbouw van de dag en een toelichting op de werkwijze. Korte introducties leggen de basis om te oefenen met situaties uit de praktijk. Er is ruimte voor het stellen en beantwoorden van vragen. Tussen de trainingsdagen oefen je thuis gemiddeld 20 minuten per dag met de communicatie- en meditatie oefeningen. Gedurende de trainingsperiode kun je bellen met vragen. Bij de trainingen horen een werkboek en een cd.

Dag 1 Kennismaken

Deze dag maak je op actieve wijze kennis met de elementen van het model Geweldloze Communicatie. Speciale aandacht is er voor het oefenen met gevoelens en behoeften, waardoor je de waarde ontdekt van het duidelijk krijgen wat onze innerlijke drijfveren zijn om te handelen.

Dag 2 Conflicten

Wat maakt een situatie tot een conflict? Hoe kun je anders omgaan met gevoelens als boosheid, woede en machteloosheid? Welke relatie hebben verschillen en conflicten? Wat kan je steun geven om een verschil constructief te laten zijn?

Dag 3 Compassie

Wat maakt dat een uiting wel of niet als compassie wordt ervaren? Waar haal je compassie vandaan als de stoom uit je oren komt? Wat is de waarde van compassie voor jezelf en in het contact met de ander? Je past deze dag oefeningen toe uit de compassietraining.

Dag 4 Verbinding

Wat maakt een verzoek tot een verzoek? Hoe kun je een verzoek doen zonder dat er een eis in verborgen zit? Wat helpt je om respectvol nee te zeggen en open een nee te horen?

Dag 5 Erkenning

Elk moment dat je in de mindfulnessbeoefening echt bij de ervaring van dit moment aanwezig bent, is een moment van pure erkenning. Vanuit de mindfulnessbeoefening en Geweldloze communicatie kun je merken hoe krachtig deze training is, omdat erkenning de sleutel is tot verbinding bij een verschil. Op dag vijf onderzoek je wat erkenning zo waardevol maakt. Je ervaart het effect van erkenning voor jezelf en in het contact met de ander.

Verdere informatie

De training Aandachtig Communiceren is ontwikkeld voor mensen die een achtweekse mindfulnesstraining gevolgd hebben al enige tijd mindfulnessmeditatie beoefenen.

Trainer

Sietske de Haan

Data

Basisweekend: zaterdag 2 en zondag 3 december van 10.00 tot 17.00

Vervolgweekend plus extra dag: zaterdag 24 en zondag 25 maart en zaterdag 31 maart van 10.00 tot 17.00.

Locatie

Ossenmarkt 6, Groningen

Kosten

Voor de hele training (5 dagen):

Particulieren: €695 ,-/ €795,- (naar inkomen.)
Zakelijk: € 1.297,-.
De prijs is inclusief: een cursusmap, koffie en thee, lunches in een restaurant in de buurt en de mogelijkheid om te bellen met de trainer.

Wil je alleen het eerste weekend meedoen?
Daarvoor is de prijs:

Particulieren: € 297,– /  € 350,– (naar inkomen.)
Zakelijk: € 525,–

P.S.Vraag eens na bij je werkgever, vaak willen die deze training vergoeden!