De trainers

Rommy Hutting

Rommy beoefent sinds ruim 30 jaar mindfulnessmeditatie en integreerde haar diepgaande mindfulnesservaring in haar werk als coach, trainer en therapeut. Ze werkte 17 jaar lang vanuit haar eigen bedrijf ‘Bureau Hutting” als loopbaan/ reïntegratiecoach, lichaamsgericht therapeut en trainer. Nu is ze al weer vele jaren eigenaar van Sense Aandachttraining.

Voor diverse organisaties verzorgde ze communicatietrainingen en persoonlijke effectiviteitstrainingen.
Rommy studeerde orthopedagogiek en bedrijfskunde en volgde diverse opleidingen als lichaamsgerichte therapie, ACT, NLP en RET, compassietraining en mindfulnesstraining.

Rommy focust zich op het aanbieden van mindfulness- en compassietrainingen. Ze kent in haar eigen leven de blijvende kracht ervan en ziet ook in haar werk dat mindfulness wezenlijk verschil maakt voor mensen.

Training en coaching Roden

Met zeer veel plezier en tot grote tevredenheid van de deelnemers geeft ze binnen Sense de mindfulness-en compassietrainingen.

Rommy Hutting is trainer MBSR categorie lid 1 en aangesloten bij de beroepsvereniging VMBN (Vereniging voor mindfulbases trainers in Nederland en Vlaanderen), NVPA (Beroepsvereniging voor psychosociaal therapeuten) en RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

 

Sietske de Haan

Als mindfulnesstrainer van het eerste uur heeft Sietske inmiddels meer dan 1200 deelnemers getraind in Mindfulness Based Stress Reduction. In 1995 kwam Sietske in aanraking met aandachttraining en sindsdien heeft ze zich laten opleiden tot Aandachttrainer/ Mindfulnesstrainer bij onder andere het Center For Mindfulness in de Verenigde Staten. In Nederland, Engeland en Duitsland volgde ze bijscholingen in Compassietraining, Mindfulness bij pijn (Breathworks) en Geweldloze communicatie.

Ze beoefent dagelijks gi-gong en meditatie.
Vanaf 2000 geeft ze workshops en cursussen mindfulness, inzichtmeditatie en aandachtig communiceren. In 2005 richtte ze Sense Aandachttraining op. In 2013 nam Rommy Hutting het centrum over.

Sietske de Haan

Sietske traint voornamelijk mensen die te maken hebben met stress, mensen die hun talenten (nog) effectiever willen benutten en meer tevredenheid willen ervaren. Ze was docent aan de opleiding Mindfulness Based Werken binnen de GGZ en docent aan de opleiding tot mindfulnesstrainers: het IvM.
Ze volgt regelmatig mindfulness en metta-retraites in binnen- en buitenland. Ze is als ervaringsdeskundige bekend met chronische ziekte en pijn.

Sietske: “Mijn drijfveer in dit werk is het vertrouwen in de (veer)kracht van elk mens. Tegelijkertijd is er het diepe besef van onze enorme kwetsbaarheid. Uit eigen ervaring en door wat ik jarenlang in mijn groepen meemaak: aandachttraining helpt ons vertrouwd te raken met een stabiele basis in onszelf waardoor levenspijn, (werk)stress en ziekte met meer mildheid en lichtheid te dragen is. Er ontstaat ruimte voor ontspanning en geluk. Dat maakt het leven levendiger, draaglijker en menselijker.”

Sietske is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Mindfulnesstrainers het VMBN.

Johan Tinge

Johan Tinge (1956) studeerde andragologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Tot 1997 werkte hij in een psychologenpraktijk in Tilburg. Daar groeide zijn belangstelling voor de problematiek van mensen met stress en gezondheidsklachten. Naast andragoog is Johan gezondheidszorgpsycholoog (BIG geregistreerd en aangesloten bij het NIP) Ook heeft hij de opleiding Gestalttherapie gedaan.

Al sinds 1981 beoefent Johan Tinge inzichtmeditatiemeditatie, vanaf 1988 geeft hij hierin ook les. In 1996 kwam hij in aanraking met het werk van Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van de mindfulnessmethode in Amerika. Op dat moment leken allerlei puzzelstukjes op hun plaats te vallen en is hij zich gaan scholen tot mindfulnesstrainer.
Johan is zeer ervaren als mindfulnesstrainer en opleider en hij is een van de voortrekkers in mindfulness in Nederland. Hij liet zich scholen in de Verenigde Staten aan de Stress Reduction Clinic van de University of Massachusetts Medical Center en was daar ook twee maanden intern. Ook volgde hij cursussen aan het North Wales Centre for Mindfulness (Universiteit van Wales) en volgde hij in Toronto een 7-daagse training in Mindfulness Based Cognitive Therapy (MBCT).

In 2005 heeft Johan het Instituut voor Mindfulness opgericht. het eerste opleidingsinstituut van Nederland. Dit opleidingsinstituut heeft de afgelopen jaren veel mensen door heel Nederland opgeleid tot trainer in MBSR/MBCT <link naar pagina Opleiding van website Sense>. Ook is Johan als opleider verbonden aan opleidingen in het buitenland. Johan geeft een aantal trainingen per jaar aan de Ossenmarkt.

Johan: “Mijn missie in mijn werk en leven is om de kracht en het wonder van opmerkzaamheid een plek te geven in onze maatschappij.

Brian Ostafin

Brian teaches the 8-week Mindfulness Based Stress Reduction in English.

Brian Ostafin received his doctoral degree in clinical psychology from Boston University (USA). He has received training to teach Mindfulness Based Stress Reduction through the University of Massachusetts program founded by Jon Kabat-Zinn and colleagues and has additionally been trained to teach Mindfulness Based Cognitive Therapy.

He has been a regular meditator for ten years, after being introduced to Vipassana practice by Rodney Smith at the Seattle Insight Meditation Society.

Brian Ostafin